Rusia a început să ameninţe deschis Suedia şi Finlanda

0
0
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Rusia a început să ameninţe Suedia şi Finlanda cu o invazie militară, dacă guvernele lor decid să se alăture NATO. Cu o zi înainte, Marea Britanie a semnat garanţii de securitate reciprocă cu liderii Suediei şi Finlandei.

Rusia a început să ameninţe Suedia şi Finlanda cu o invazie militară dacă guvernele lor decid să se alăture NATO. Cu o zi înainte, Marea Britanie a semnat garanţii de securitate reciprocă cu liderii Suediei şi Finlandei. Acest lucru a fost declarat de vicepreşedintele Federaţiei Ruse la ONU Mihail Polyansky, citat de RIA Novosti .

„Aderarea Suediei şi Finlandei la NATO nu va fi o lovitură pentru securitatea Rusiei, Rusia este pregătită să facă faţă ameninţării Alianţei”, a spus la început Polyansky. El a adăugat că, de îndată ce Finlanda şi Suedia devin membre ale NATO şi forţele aliate vor fi acolo, aceste teritorii vor deveni o posibilă ţintă pentru armata rusă .

Anterior, preşedintele Finlandei Sauli Niiniste şi prim-ministrul Sanna Marin  au susţinut aderarea ţării  la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord - spunând şi că, cererea trebuie depusă „cât mai curând posibil”.

Pe 11 mai, premierul britanic Boris Johnson a semnat garanţii de securitate reciprocă cu liderii  Suediei şi Finlandei, vizitând ambele ţări nordice.

Conducerea Partidului Social Democrat din Suedia, aflat la guvernare, îşi va anunţa, pe 15 mai, poziţia  privind aderarea la Alianţă. Potrivit rapoartelor din presă, ţara  va solicita  să adere la NATO săptămâna viitoare.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite