Rusia a atacat un spital de copii din Mariupol. Zelenski: „O atrocitate! Puterea e în mâinile voastre, dar se pare că vă pierdeţi umanitatea” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficialii Primăriei Mariupol au spus că nu cunosc încă numărul exact al victimelor de la maternitatea bombardată de ruşi Foto: Twitter
Oficialii Primăriei Mariupol au spus că nu cunosc încă numărul exact al victimelor de la maternitatea bombardată de ruşi Foto: Twitter

Forţele ruse au distrus un spital de copii şi o maternitate în oraşul asediat, Mariupol, din sud-estul Ucrainei, informează Primăria Mariupolului, conform BBC.

"Forţele de ocupaţie ruse au lansat mai multe bombe asupra spitalului de copii. Distrugerea este colosală", potrivit unei declaraţii postate pe Facebook a oficialilor ucraineni. 

Oficialii Primăriei au adăugat că nu cunosc încă numărul exact al victimelor. 

”Mariupol. Atac direct al forţelor ruse la maternitate. Oameni, copii se află sub dărâmături. O atrocitate! Cât va mai fi lumea complice în ignorarea terorii? Închideţi în acest moment spaţiul aerian! Opriţi crimele! Puterea e în mâinile voastre, dar se pare că vă pierdeţi umanitatea, a afirmat preşedintele Volodmir Zelenski pe Twitter. 

”Secţia de maternitate din centrul oraşului, secţia de copii şi secţia de terapie de la spital – toate au fost distruse într-un raid aerian rusesc asupra Mariupol”, a declarat şeful administraţiei militare regionale, Pavlo Kyrylenko, într-un videoclip postat pe pagina de Facebook. 

El a adăugat că cei răniţi sunt evacuaţi la cel mai apropiat spital.

”Rusia nu numai că a trecut graniţa unor relaţii inacceptabile între state şi popoare. Aţi depăşit linia umanităţii. Nu vă mai spuneţi fiinţe umane”, a scris Kyrylenko pe Facebook.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite