Ruși arestați în Polonia pentru răspândirea de material de propagandă Wagner

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile poloneze au arestați doi ruși care "difuzau material de propagandă" al grupului paramilitar rus Wagner la Varşovia şi Cracovia, a anunţat luni ministrul polonez de interne, relatează AFP, citat de Agerpres.

Stickere cu logo-ul grupării Wagner au apărut la Cracovia FOTO Captură
Stickere cu logo-ul grupării Wagner au apărut la Cracovia FOTO Captură

"Amândoi au fost acuzaţi de spionaj şi arestaţi", a trasmis Mariusz Kaminski pe platforma X (fostă Twitter), fără alte detalii.

Presa poloneză a relatat săptămâna trecută despre apariția unor autocolante cu logo-ul Wagner şi inspripții în limba engleză - "Suntem aici - alăturaţi-vă nouă"  -  precum şi în legătură cu coduri QR care redirecţionau către un website rusesc asupra grupului de mercenari.

Potrivit cotidianului "Gazeta Wyborcza", autocolantele au fost semnalate poliţiei poloneze de locuitori ai Cracoviei şi capitalei Varşovia, cele două cele mai mari oraşe ale ţării.

Ministerul polonez de Interne nu a precizat dacă arestările au legătură cu distribuirea de autocolante.

Polonia a avertizat recent despre posibile provocări din partea grupului de mercenari.

Lituania şi Polonia şi-au avertizat de mai multe ori aliaţii din NATO că mercenarii Wagner s-ar putea prezenta drept solicitanţi de azil în încercarea de a trece graniţa dintre Belarus şi UE, aminteşte AFP.

Varşovia intenţionează să desfăşoare aproximativ 10.000 de soldaţi pentru a proteja, ca "descurajare", graniţa sa de est cu Belarus, un aliat al Moscovei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite