Rezultatele parțiale ale alegerilor legislative din Finlanda: Extrema dreaptă, foarte aproape de primul loc

0
Publicat:

Partidul Social-Democrat, condus de șefa executivului finlandez, Sanna Marin se află la o diferență infimă de rivalul său, de centru-dreapta. Foarte aproape de cele două se situează și extrema-dreaptă, potrivit rezultatelor parţiale ale scrutinului, publicate de AFP şi Reuters.

Diferența infimă dintre partidul Sannei Marin și opoziție, la alegerile legislative FOTO Profimedia
Diferența infimă dintre partidul Sannei Marin și opoziție, la alegerile legislative FOTO Profimedia

Este o luptă extrem de strânsă între partidul Sannei Marin și partidul de centru-dreapta, în urma alegerilor legislative de duminică. Cele două partide sunt secondate, la numai două procente diferență, de extrema-dreaptă.

Rezultatele parțiale ale votului

Numărătoarea voturilor exprimate în avans, reprezentând 40,1% dintre cei înscrişi, arată: 20,8% pentru partidul de centru-dreapta Coaliţia naţională, condus de Petteri Orpo, şi 20,7% pentru social-democraţi. Partidul Finlandezilor, anti-imigraţie, vine la mică distanţă cu 18,6%.

Postul de prim-ministru îi revine, în mod tradiţional, liderului primului partid din Finlanda, ceea ce face ca ordinea finală să fie crucială.

Toate cele trei partide principale şi-au îmbunătăţit scorurile faţă de 2019, dar cea mai mare creştere a înregistrat-o Partidul Finlandezilor, care a profitat de sentimentul anti-imigraţie şi de creşterea inflaţiei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite