Regina Marii Britanii a catalogat o delegaţie chineză drept „nepoliticoasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a Foto: AP
Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a Foto: AP

Regina Marii Britanii Elisabeta a II-a a fost înregistrată marţi de cameramanul oficial al monarhului în timp ce îi spunea unui înalt oficial din Poliţie care s-a ocupat de detaliile vizitei preşedintelui chinez şi soţiei sale la Londra, anul trecut, că delegaţia de la Beijing a fost „foarte nepoliticoasă“, relatează BBC News.

Înregistrarea a fost predată fără să fie editată presei.

„Oh, ce ghinion“, a spus suverana când i-a fost prezentat comandantul Poliţiei Metropolitane Lucy D’Orsi, care s-a ocupat de detaliile de securitate în timpul vizitei liderului chinez din luna octombrie.

Un oficial i-a spus apoi monarhului că D’Orsi a fost „subminată de chinezi, dar a reuşit să se stăpânească şi să menţină controlul“.

„Am fost Gold Commander, nu ştiu dacă ştiţi, dar a fost o perioadă destul de dificilă pentru ...“, i-a spus D’Orsi reginei. „Ştiu“, i-a răspuns regina Elisabeta a II-a.

„Când au ieşit din Lancaster House şi mi-au spus că se anulează vizita, am simţit...“, a continuat oficialul din poliţie.

„Au fost foarte nepoliticoşi cu ambasadorul (Marii Britanii în China – n.r.)“, a recunoscut regina.

„Au fost... a fost foarte nepoliticos şi lipsit de diplomaţie, din punctul meu de vedere“, a adăugat şi D’Orsi.

Un purtător de cuvânt al Buckingham Palace a refuzat să comenteze informaţiile din presă, dar a amintit că vizita liderului chinez a fost una de succes şi că toate părţile au colaborat foarte bine pentru a se asigura că totul decurge fără probleme.

Autorităţile chineze nu au avut nicio reacţie oficială, dar subiectul a fost cenzurat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite