Regele Charles s-a declarat şocat şi întristat de distrugerile provocate de inundaţiile „catastrofale” din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele Charles al III-lea a transmis joi un mesaj de compasiune și susținere pentru persoanele afectate de inundaţiile dezastuoase care au afectat populația din mai multe ţări din Europa Centrală.

Regele Charles. FOTO Getty Images
Regele Charles. FOTO Getty Images

Eu și soția mea suntem profund şocaţi şi întristaţi să vedem distrugerea şi devastarea cauzate de inundaţiile catastrofale din Europa Centrală", a transmis suveranul într-un mesaj postat pe X și pe pagina de Facebook a Familiei Regale britanice.

Regele Charles a amintit că „multe persoane din Regatul Unit au legături puternice, durabile şi personale” cu familiile victimelor acestor fenomene.

„Împreună cu acestea, soţia mea şi cu mine transmitem cele mai profunde şi sincere condoleanţe tuturor celor care şi-au pierdut în mod tragic persoane dragi, case şi mijloacele de trai”, se arată în mesajul semnat de Regele Charles.

Suveranul Regatului Unit și-a exprimat și recunoștința pentru echipajele de intervenție care au acționat în zonele afectate.

„Avem o admiraţie imensă pentru curajul şi dăruirea serviciilor de urgenţă din întreaga regiune, care au lucrat neobosit pentru a oferi sprijinul, ajutorul şi asistenţa extrem de necesare nenumăraţilor oameni ale căror vieţi şi proprietăţi au fost distruse în acest mod dramatic", a transmis regele.

Inundațiile care au afectat Europa Centrală au provocat până acum 23 de decese: câte şapte în Polonia şi România, cinci în Austria şi patru în Republica Cehă.

Amintim că Parlamentul European a adoptat joi, la Strasbourg, o rezoluţie în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de creşterea intensităţii şi frecvenţei fenomenelor meteorologice extreme în Uniunea Europeană şi în lume, inclusiv inundaţii masive, valuri de căldură şi incendii forestiere şi nemulţumirea faţă de recentele reduceri bugetare pentru Mecanismul de protecţie civilă al UE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite