Casa Regală a anunțat când va fi încoronat Regele Charles al III-lea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele Charles al III-lea va fi încoronat la 6 mai 2023 la abaţia Westminster din Londra, alături de soţia sa, regina consoartă Camilla, conform unui anunţ făcut marţi de palatul Buckingham, transmite AFP.

Regele Charles al III-lea va fi încoronat la 6 mai 2023 FOTO Getty Images
Regele Charles al III-lea va fi încoronat la 6 mai 2023 FOTO Getty Images

Ceremonia va fi condusă de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii anglicane.

"Încoronarea va reflecta rolul monarhului în ziua de azi şi va privi spre viitor, trăgându-şi în acelaşi timp rădăcinile din lunga tradiţie şi din fastul monarhiei", conform comunicatului.

Charles al III-lea a devenit în mod automat rege după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, la 8 septembrie, mai aminteşte AFP.

Charles al III-lea dorește o încoronare modestă

Charles al III-lea, actualul șef de stat al Regatului Unit, care i-a succedat Elisabetei a II-a după decesul acesteia, plănuieşte o ceremonie de încoronare mai modestă decât cea a mamei sale în 1953, relatează miercuri ziarul 'The Mirror'.

După cum a aflat publicaţia britanică din surse regale, această încoronare ar urma să fie mai scurtă şi mai puţin costisitoare, în comparaţie cu fastul care a înconjurat încoronarea Elisabetei a II-a la 2 iunie 1953, la Westminster Abbey din Londra, după ce i-a succedat tatălui său, George al VI-lea, la 6 februarie 1952.

Acesta va fi încoronat tot la Westminster Abbey, dar surse regale consultate de ziar au declarat că monarhul doreşte ca ceremonia să reflecte lumea modernă. 

De asemenea, tabloidele relatează că numărul membrilor familiei regale care lucrează pentru Casa Regală ar putea fi redus la şapte: regele, regina consoartă, prinţul şi prinţesa de Wales, William şi Kate, prinţesa Anne şi conţii de Wessex, Edward şi Sophia.

În mod tradiţional, încoronarea noilor monarhi britanici are loc în anul următor accederii la tron, în semn de respect pentru regele sau regina decedată.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite