Războiul din Ucraina. Soldaţii ruşi, revoltaţi: „Mulţi au murit. Avem 18 ani, suntem copii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Un videoclip postat de agenţii pro-ucrainene îi arată pe soldaţii ruşi din războiul din Ucraina cum se revoltă faţă de echipamentele pe care le-au primit pentru această misiune. „Puştile pe care ni le-au dat sunt din anii 1940. Mulţi dintre noi au murit. Avem 18 ani, suntem copii”.

Un videoclip distribuit pe Twitter şi Telegram de către agenţiile pro-ucrainene arată tineri recruţi ruşi furioşi, care îşi înjură superiorii pentru că le-au dat arme din anii 1940, scrie Express.

Cu puţin timp în urmă, serviciile de informaţii britanice au dezvăluit că soldaţii ruşi sunt demoralizaţi, că nu mai primesc ordine de la superiori şi cp ăşi doboară propriile avioane.

Trupele „Diviziei 119, Batalionul 4, Companiile 1 şi 2” pot fi auzite întrebând în mod repetat ”ce facem aici?”, întrucât ei afirmă că sunt „muncitori obişnuiţi”.

Unul dintre soldaţi precizează că: „Ministerul rus al Apărării habar nu are despre noi sau despre ce facem aici. Ne-au aruncat direct în rahatul ăsta”.

Regimul rus de la Kremlin este criticat în video-ul distribuit pentru că a trimis recruţi tineri, neantrenaţi în conflict, soldaţii fiind auziţi spunând: „Ne-au luat la 18 ani... Copii. Suntem doar copii”.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri