Război în Ucraina. Ruşii sunt gata să ucidă civili pentru un telefon după ce le-a fost tăiat roaming-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Unian.info
Foto Unian.info

Operatorii de telefonie mobilă din Ucraina au dezactivat capacitatea forţelor de ocupaţie ruse de a-şi folosi canalele de comunicare în roaming.

După ce şi-au dat seama că nu mai au acces la roaming, au început să ia telefoane de la ucraineni. Iar cei care refuzau să le dea au fost şi împuşcaţi, informează Serviciul de Stat pentru Comunicaţii Speciale şi Protecţia Informaţiei al Ucrainei, citat de zn.ua.

„Comunicaţia este unul dintre elementele cheie ale desfăşurării operaţiunilor militare eficiente. După ce au pierdut oportunitatea de a suna, forţele de ocupaţie recurg la confiscarea telefoanelor cetăţenilor", se spune în mesaj.

Din păcate, ruşi continuă să demonstreze că nu au nimic de-a face cu umanitatea, deoarece un locuitor din Berdiansk a fost împuşcat pentru că a refuzat să renunţe la telefon, se mai arată in comunicatul Serviciului de Stat pentru Comunicaţii Speciale şi Protecţia Informaţiei al Ucrainei.

„Un soldat al armatei ruse a împuşcat un bărbat pentru că nu i-a dat un telefon mobil de pe care să sune acasă în Federaţia Rusă. Aşa se desfăşoară aşa-numita «operaţiune militară», al cărei scop este «de a proteja ucrainenii, victimele agresiune şi genocid», se mai arată în comunicat.

Acei ucraineni care îşi pierd telefoanele în urma jafului ruşilor sunt sfătuiţi să informeze operatorul cât mai curând posibil şi să ceară blocarea acestuia. Pentru a face acest lucru, puteţi ruga vecinii care au un telefon sau utilizaţi un dispozitiv fix. Serviciul de Comunicaţii Speciale de Stat subliniază că şi „de asta depinde securitatea statului şi viaţa ucrainenilor”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite