Război în Ucraina. Bombardamente în Luţk şi Dnipro, oraşe care nu fuseseră atacate până acum FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Nexta
FOTO Nexta

Televiziunea ucraineană şi instituţiile de presă au raportat explozii în două oraşe care nu s-au mai confruntat cu bombardamente până acum. Este vorba de Luţk, oraş din nord-vestul Ucrainei, precum şi în Nipro, un oraş din centrul ţării, situat pe râul Nipru şi un punct important al rezistenţei ucrainene, relatează BBC.

Atacul aerian de la Luţk a vizat un aerodrom, potrivit localnicilor. De asemenea, alte lovituri au vizat un atelier specializat pe reparaţii ale avioanelor de luptă.

Corespondentul BBC Ucraina spune că cele două puncte lovite s-ar afla pe o listă cu active strategice cheie vizate de Rusia.

În Dnipro a fost vorba de trei lovituri aeriene în jurul orei 6.10 în cartierul Novokadatskyi: ar fi fost bombardate o grădiniţă, un bloc de apartamente şi o fabrică de pantofi cu două etaje, notează presa locală.

Ministerul britanic al Apărării afirmă că Rusia foloseşte un număr crescut din forţele dislocate pentru a înconjura oraşele-cheie din Ucraina, ceea ce duce la o încetinire a avansului ruşilor, întrucât se reduce numărul forţelor disponibile.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a arătat, într-un mesaj pe Twitter, că, având în vedere rezistenţa puternică a ucrainenilor, forţele ruse  implică un număr mai mare al militarilor dislocaţi pentru a înconjura oraşele-cheie.

"Acest lucru va reduce numărul forţelor disponibile pentru a continua avansul şi va încetini mai mult progresul ruşilor", a adăugat sursa citată.

De asemenea, Ministerul Apărării britanic a menţionat că, în cursul săptămânii, au fost raportate proteste faţă de ocupaţia rusă în oraşele cotrolate de ruşi Herson, Melitopol şi Berdeansk. 400 de protestatari ar fi fost reţinuţi miercuri de forţele ruse, în regiunea Herson.


Războiul din Ucraina - 10 martie FOTO Ministerul britanic al Apărării

razboi ucraina
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite