Putin poate guverna Rusia singur. Partidul său are majoritatea absolută în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP: Ruşii la urne
FOTO AFP: Ruşii la urne

Partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin a obţinut majoritatea absolută în Dumă cu 238 de deputaţi din totalul de 450, ceea ce îi va permite premierul să guverneze fără probleme Rusia. Datele au fost prezentate luni dimineaţă de Vladimir Ciurov, şeful Comisiei Electorale Centrale din Rusia.

Şeful Comisiei Electorale Centrale, Vladimir Ciurov, a anunţat că, potrivit repartizării mandatelor după numărarea a 96% din secţiile de votare Partidul Rusia Unită a obţinut 238 de fotolii (49,54) în Camera inferioară a Parlamentului (Duma). Aceasta înseamnă că are majoritatea absolută (pragul fiind de 226 din totalul de 450).

Mai puţin populari

Totuşi rezultatele înregistrate de formaţiunea lui Vladimir Putin sunt mai slabe decât cele obţinute în 2007. La scrutinul precedent Rusia Unită a obţinut 315 mandate în Dumă (majoritate calificată, cu 15% mai multe voturi ca la alegerile de duminică), ceea ce i-a permis să modifice Constituţia.

Comuniştii, pe val

Partidul Comunist, clasat al doilea în alegerile legislative de duminică, va avea 92 de deputaţi, Rusia Dreaptă (formaţiune de centru-stânga) va avea 64 de locuri, iar Partidul Liberal-Democrat (formaţiune naţionalistă) a lui Vladimir Jirinovski 56 de fotolii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite