Putin a început pregătirile pentru războiul cu NATO: ISW a menționat existența unor semne alarmante în acest sens

0
Publicat:

Președintele rus a semnat două decrete care au alarmat Institutul pentru Studierea Războiului.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Președintele rus Vladimir Putin a început pregătirile pentru agresiunea militară împotriva Alianței Nord-Atlantice. Institutul pentru Studierea Războiului consideră că acest lucru este dovedit de două decrete ale liderului rus din 26 februarie, care restaurează oficial districtele militare Moscova și Leningrad. Astfel, în Rusia, Districtul Militar de Vest (ZVO), care a fost format de Ministerul Apărării al Rusiei în 2010 prin fuziunea acestor două districte - MVO și LVO, este de asemenea în curs de desființare.

Potrivit analiștilor, anterior ZVO a acoperit granița Rusiei cu Ucraina, Belarus și Statele Baltice. Sarcinile sale strategice au inclus monitorizarea operațiunilor Forțelor Armatei Ruse în Ucraina după începerea unui război la scară largă, precum și pregătirea pentru o posibilă confruntare cu NATO.

ISW explică că acum LVO va trece de-a lungul graniței de nord-est a NATO, iar MVO - de-a lungul părții de nord-est a Ucrainei și Poloniei. Acest lucru va permite Moscovei să „ia poziție” simultan împotriva NATO și să simplifice comanda și controlul operațiunilor militare din Ucraina.

După cum subliniază experții, Putin a menționat necesitatea formării LVO după ce Finlanda s-a alăturat Alianței în 2023. În acest fel, politicianul a semnalat intenția Kremlinului de a folosi LVO pentru a se opune NATO.

„Refacerea MVO și LVO corespunde obiectivelor paralele de consolidare a controlului asupra operațiunilor ruse în Ucraina în perspectivele pe termen scurt și mediu și pregătirea pentru un viitor potențial război convențional la scară largă împotriva NATO pe termen lung”, arată analiștii Institutului pentru Studiul Războiului.

Războiul Rusiei împotriva NATO - ceea ce se știe

Anterior, o serie de politicieni și militari europeni au făcut declarații cu privire la necesitatea de a se pregăti pentru un posibil război cu Rusia. Mai mult, ministrul Apărării al Republicii Federale Germania, Boris Pistorius, a numit chiar termenii proiectați. În opinia sa, un război între NATO și Rusia ar putea avea loc în cinci până la opt ani.

Bild a obținut recent acces la un document secret al Bundeswehr, potrivit căruia războiul hibrid al Occidentului cu Federația Rusă ar putea începe anul acesta. Punctul culminant este indicat de desfășurarea a sute de mii de soldați NATO și inevitabilul început al războiului în vara anului 2025.

Federația Rusă a numit temerile țărilor NATO și ale Uniunii Europene că un stat agresor le-ar putea ataca drept „mitice”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite