Profesorii nevaccinaţi din Ungaria intră în concediu fără plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesori testaţi FOTO FSLI
Profesori testaţi FOTO FSLI

De luni, în Ungaria, cadrele didactice care nu s-au vaccinat înainte de 30 decembrie 2021 vor fi trimise în concediu fără plata. Profesorii nevaccinati vor avea voie să se întoarcă la locul de muncă numai dacă vor aduce dovadă unui test PCR negativ, vechi de cel mult trei zile.

Erzsebet Nagy, membru al Sindicatului Democrat al Profesorilor, a declarat pentru CGTN că decizia a fost una inutilă, mai ales că această nu se aplică profesorilor cu contracte temporare, personalului auxiliar al şcolilor, şi nici elevilor. Nouă regulă ar putea cauza o lipsa de educatori, a spus ea, citată de Mediafax.

"O bună parte din personal a fost scutit de ministru. Dar totuşi, o parte din profesori nu vor reveni la cursuri, ceea ce înseamnă că zeci de mii de elevi vor fi grav afectaţi", a explicat Nagy. 

David Szabo, profesor în cadrul unei şcoli private, a declarat că nu se aplică regulă vaccinării şi în instituţia în care lucrează acesta, decizia, în acest caz, fiind lăsată la latitudinea profesorilor. "În cazul nostru, pentru că suntem o şcoală privată, patronul instituţiei a lăsat profesorii să decidă dacă se vaccineaza sau nu. Cred că a făcut un lucru inteligent", a spus profesorul.

Potrivit sindicatului profesorilor, 10% dintre cadrele didactice şi lucrătorii din educaţie din Ungaria nu au fost vaccinaţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite