Ministrul Educaţiei face o demonstraţie video de utilizare a unui test de salivă / Profesorii care ajută la asamblarea testelor primesc zile de concediu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a postat pe contul său de Facebook un scurt film în care arată cum se utilizează testele de salivă pentru COVID-19 care vor fi introduse de joi în şcoli. De asemenea, el a anunţat că profesorii care se implică în asamblarea testelor pe bază de salivă pentru elevi, în condiţiile în care acestea au fost distribuite cu componentele separate, vor primi zile de concediu.

El afirmă că administrarea testului de salivă de către orice persoană fără pregătire medicală durează mai puţin de un minut.

Cîmpeanu a declarat, luni, la Antena 3, că asamblarea testelor de salivă a fost realizată deja în mai multe judeţe.  

„Este într-adevăr o dificultate, cea a asamblării pe componente a acestor teste. Dar acest lucru s-a făcut deja în multe judeţe, avem raportările de la inspectorate. În al doilea rând, acest consum de timp din partea cadrelor didactice este compensat de importanţa existenţei acestor teste în şcoli. (...) Pentru acei colegi care s-au implicat deja şi care se vor implica am anunţat că Ministerul Educaţiei, apreciind acest efort făcut în zile libere, va compensa prin zile de concediu, în măsura posibilului. Este un efort pe care îl recunoaştem şi îl apreciem, este făcut în interesul siguranţei sanitare în şcoli”, a explicat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a spus că directorul instituţiei de învăţământ coordonează operaţiunea de asamblare a testelor în fiecare unitate.

„Fiecare şcoală are un director. Directorul este responsabil pentru managementul acelei şcoli, va apela la colegi cadre didactice,  va apela la personalul didactic şi didactic auxiliar, personal nedidactic şi, acolo unde există, un rol foarte important, îi rog pe cei care sunt angajaţi ai Ministerului Sănătăţii, asistenţi medicali, să se implice în acest proces. Sunt convins că se vor implica”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a reamintit că în şcolile unde aceste teste vor fi făcute este nevoie de acordul părinţilor, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, testele sunt date elevilor, care le vor face acasă, sub supravegherea părinţilor.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite