Primul cetăţean italian infectat cu Ebola: un medic voluntar în Sierra Leone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul italian infectat cu Ebola în Sierra Leone, izolat într-un incubator, pe aeroportul unei baze militare de lângă Roma. FOTO AP
Medicul italian infectat cu Ebola în Sierra Leone, izolat într-un incubator, pe aeroportul unei baze militare de lângă Roma. FOTO AP

Un doctor italian s-a îmbolnăvit de Ebola în timp ce efectua muncă de voluntariat în Sierra Leone. Bărbatul a fost transportat în ţara natală pentru tratament, potrivit unor reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii al Italiei.

Ebola a numărat 1.267 de decese, în Sierra Leone, statul în care a contractat periculosul virus şi prima persoană de origine italiană, care a ajuns marţi înapoi în ţara natală, fiind transportat cu avionul şi ţinut într-un incubator.

Conform declaraţiilor unor reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii din Italia, starea doctorului, care nu a fost identificat, este stabilă. Acesta poate consuma băuturi şi alimente singur, fără asistenţă din partea medicilor.

În ciuda faptului că Ebola a făcut o nouă victimă, personalul din Sierra Leone efectuează în mod corect procedurile de tratare a pacienţilor infectaţi, atestă o declaraţie a Camerei de Urgenţă.

„Fără doar şi poate, nicio intervenţie, într-un caz atât de grav de epidemie, nu poate fi lipsită de riscuri”, susţin reprezentanţii Camerei de Urgenţă.

Datele din ultimul bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că, la nivel mondial, există 15.145 de cazuri de contaminare şi 5.420 de decese în Africa, cu precizarea că ciferele centralizare sunt estimate. 

Cea mai afectată ţară este Liberia, unde virusul Ebola a cauzat 2.964 de morţi, din 7.069 de cazuri de contaminare, urmată de Guineea, care a numărat 1.192 de morţi din 1.971 de cazuri de îmbolnăvire. Sierra Leone se află, potrivit datelor OMS, pe locul trei, ajungând la 1.267 de decese din 6.073 de cazuri declarate. 

Citeşte şi:

Bilanţul epidemiei Ebola: peste 5.400 de morţi din 15.100 de cazuri de contaminare

„Numărul de decese provocate de epidemia de febră hemoragică Ebola a ajuns la 5.420 în opt state din Africa. În total, au fost înregistrate 15.145 de cazuri de contaminare, potrivit bilanţului actualizat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.”

VIDEO Securitatea sanitară versus Ebola
„Putem fi indiferenţi la răspândirea acestui nou virus ucigaş, Ebola, momentan fără antidot. După cum unii sunt insensibili la războiul slavo-slav, cel derulat la circa 300 de kilometri de graniţele României, iar Moscova ne şi sfătuieşte să nu ne implicăm în problemele sale...interne. Glumă bună, poate, de Radio Erevan. Ebola nu este însă deloc o glumă şi se răspândeşte în condiţii care nu pot fi ignorate.”

Un doctor a devenit a doua persoană care a murit din cauza Ebola pe teritoriul SUA

„Martin Salia, un chirurg originar din Sierra Leone cu drept de rezidenţă în SUA, a murit luni la spitalul din Nebraska unde era tratat. În vârstă de 44 de ani, Salia s-a întors în ţara de provenienţă şi lucra cu persoane infestate cu Ebola. El a fost dus de urgenţă în SUA pentru a fi îngrijit, după ce a contractat virusul.”

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite