Primarul Belgradului a cumpărat în secret 24 de apartamente la Marea Neagră, pe litoralul bulgăresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Belgradului, Siniša Mali, a cumpărat în secret un total de 24 de apartamente în staţiunea bulgară de la Marea Neagră Sv Nikola, arată rezultatele unei investigaţii recente.

Primarul sârb a cumpărat 14 dintre cele 24 de apartamente achiziţionate în total în Sv Nikola, staţiune la Marea Neagră, de la Srđan Dabić, fost director executiv la Lukoil Serbia, care a construit Sv Nikola împreună cu partenerul său de afaceri Vlado Boianov, soţul fostului viceministru bulgar al Economiei Edit Genova. Aceste informaţii au ieşit la iveală după o investigaţie comună a sârbilor şi bulgarilor, notează publicaţia bulgară Novinite.

La momentul încheierii afacerii dintre Mali şi Dabić, în 2012 şi 2013, Mali era consilierul economic şi financiar al premierului Aleksandar Vucic, şi a fost ales primar al Belgradului la un an după.

În scopul afacerilor, Mali a înfiinţat două companii în Bulgaria, Erul 11 şi Erma 11, ai căror proprietari erau Birgham Holding & Finance Inc. şi Etham Invest & Finance Corp., două companii înregistrate în Insulele Virgine, amândouă reprezentate de primar. Cele două companii au cumpărat un total de 24 de apartamente pentru preţul de 709.000 de euro.

Prin vânzarea oficială a patru apartamente către cetăţeni ruşi, între 2013 şi 2015, profitul Erul 11 pentru acea perioadă este un total de 250.000 de euro. Se pare că primarul Belgradului nu a declarat Fiscului respectivele afaceri, conchide Novinite.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite