Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, interesată de proiecte de cooperare cu Israelul în domeniul sănătăţii

0
Publicat:

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, aflată luni într-o vizită în Israel, şi-a exprimat interesul faţă de noi proiecte de cooperare între cele două ţări în sectorul sănătăţii, informează dpa, citată de Agerpres.

  O cooperare necesară în special în domeniul sănătăţii mintale, a afirmat Zelenska, potrivit biroului preşedintelui israelian Isaac Herzog. Soţia preşedintelui Volodimir Zelenski a venit în Israel la invitaţia soţiei preşedintelui Herzog, Michal.

Olena Zelenska, vizită în Israel FOTO Facebook
Olena Zelenska, vizită în Israel FOTO Facebook

  "Sper că putem crea noi programe în colaborare cu experţii noştri din Ucraina şi experţii dumneavoastră din Israel pentru a consolida sistemul nostru de sănătate, în special în domeniul sănătăţii mintale", a spus Olena Zelenska în timpul unei vizite comune la Centrul Medical Sheba aflat în apropiere de Tel Aviv.

"Avem nevoie de programe care să susţină sănătatea mintală şi să ajute la reabilitarea cetăţenilor răniţi, inclusiv copii, adulţi şi persoane în vârstă. Sistemul nostru de sănătate nu poate face faţă singur", a adăugat soţia preşedintelui ucrainean.

Profesorul Yitshak Kreiss, director general al Centrului Medical Sheba, a remarcat: "Angajamentul neclintit al spitalului de a acorda asistenţă şi de a încuraja speranţa fără limite, cu cunoştinţele şi experienţa personalului nostru, va ajuta la construirea unui viitor mai sigur şi mai luminos. Acesta este spiritul Sheba şi spiritul întregului stat Israel. Vă dorim dumneavoastră şi întregii Ucraine o viaţă bună şi paşnică".

"Suntem foarte încântaţi că aţi venit aici pentru a vedea tratamentul special pentru copii. Israelul este foarte mândru şi dorim să împărtăşim cunoştinţele, infrastructura şi facilităţile noastre medicale excelente cu cei care au nevoie din întreaga lume", a adăugat Michal Herzog. Olena Zelenska a vizitat departamentul dedicat copiilor şi o unitate de traumatologie şi s-a întâlnit cu pacienţi israelieni care se luptau cu paralizia.

De la începutul războiului pe scară largă al Rusiei în Ucraina anul trecut, mai mulţi soldaţi ucraineni răniţi au fost trataţi în Israel, iar unii au primit proteze.   

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite