Polonia a fortificat 60 de kilometri din frontiera sa cu Belarus printr-un gard permanent de 5 metri înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Construcţia zidului de la graniţa dintre Polonia şi Belarus / FOTO Arhivă / EPA-EFE
Construcţia zidului de la graniţa dintre Polonia şi Belarus / FOTO Arhivă / EPA-EFE

Polonia a fortificat aproximativ 60 de kilometri din frontiera sa cu Belarus printr-un gard permanent de 5 metri înălţime, potrivit poliţiei de frontieră poloneze.

Lucrările de construcţie se desfăşoară conform planului stabilit şi ar urma să se încheie până la sfârşitul lunii iunie, conform declaraţiei unei purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Frontiera polono-belarusă are 418 de kilometri lungime, din care 186 de kilometri de graniţă terestră. Vara şi toamna trecută, situaţia la graniţa terestră a fost tensionată, în condiţiile în care mii de oameni au încercat să pătrundă ilegal pe acolo în UE, scrie Agerpres.

Cu acea ocazie, Uniunea Europeană l-a acuzat pe preşedintele Belarus, Aleksandr Lukaşenko, că a adus intenţionat migranţi din regiuni aflate în criză la frontiera externă a UE pentru a pune presiune pe Occident.

Odată cu încălzirea vremii, în ultimele săptămâni au crescut şi încercările de a trece fraudulos frontiera polono-belarusă, notează dpa. Vineri, 76 de persoane au încercat să intre în Polonia dinspre Belarus, potrivit vameşilor.

Un gard a fost ridicat încă din august 2021, dar era provizoriu şi se întindea pe secţiunile terestre ale frontierei comune pentru a îngreuna tentativele de trecere a graniţei. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite