Poliţia italiană a destructurat o reţea infracţională care a vândut documente false către mii de imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Poliţia italiană a anunţat luni destructurarea unei reţele infracţionale care a vândut documente de muncă false către mii de imigranţi, cu ajutorul cărora aceştia au obţinut permise de rezidenţă în Italia şi acces în restul Uniunii Europene, tansmite DPA.

Poliţiştii i-au arestat pe şeful reţelei, un contabil în vârstă de 55 de ani din regiunea Milano, şi zece intermediari şi recrutori din Egipt, Italia, Maroc, Pakistan şi Tunisia. În perioada 2007-2016, aceştia au înfiinţat 828 de firme fantomă care, potrivit anchetatorilor, au angajat în mod fictiv un „număr enorm“ de cetăţeni din afara Uniunii Europene.

Imigranţii plăteau pentru documente sume între 300 şi 3.000 de euro, relatează agenţia de presă DPA, citată de Agerpres.

Anchetatorii au verificat până în prezent 35 de firme fantomă cu 1.536 de angajaţi fictivi, de la care reţeaua infracţională a obţinut până la 3 milioane de euro între 2012-2016.

Alţi 160 de suspecţi, printre care 116 „clienţi“ ai reţelei se află în continuare sub anchetă, a precizat poliţia italiană.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri