Poliţia britanică ar fi identificat principalii suspecţi în cazul Skripal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii britanici au identificat principalii suspecţi în cazul otrăvirii fostului dublu agent rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia Iulia, relatează cotidianul „The Daily Telegraph“.

Însă aceste „persoane de interes“ identificate de Centrul pentru combaterea terorismului din cadrul Scotland Yard şi de agenţiile de informaţii s-ar afla acum în Rusia, scrie „Business Insider“, menţionând că nu este clar deocamdată cine sunt respectivii suspecţi şi nici nu se cunoaşte natura informaţiilor deţinute de anchetatori.

Potrivit „The Daily Telegraph“, este de aşteptat ca ancheta în acest caz să dureze câteva luni de acum înainte.

Autorităţile britanice au afirmat că în spatele otrăvirii fostului dublu agent rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia Iulia cu o substanţă neurotoxică - noviciok - pe data de 4 martie la Salisbury, Anglia, se află guvernul rus, însă Moscova a negat cu vehemenţă orice implicare în acest caz.

Atât fostul spion, în vârstă de 66 de ani, cât şi fiica sa, în vârstă de 33 de ani, au fost internaţi în stare critică. Totuşi, Iulia Skripal şi-a revenit în urma tratamentului şi a fost externată. 

Cazul Skripal a dus la deteriorarea relaţiilor dintre Londra şi Moscova, Marea Britanie şi aliaţii ei expulzând zeci de diplomaţi ruşi, fapt ce a determinat Rusia să recurgă la măsuri similare de represalii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite