Ploile abundente au provocat noi inundaţii în sudul Italiei. Mai multe drumuri au fost distruse de ape, iar şcolile au fost închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inundaţii în Sicilia, în octombrie 2021 Foto EPA EFE (arhiva)
Inundaţii în Sicilia, în octombrie 2021 Foto EPA EFE (arhiva)

Italia se confruntă cu inundaţii de amploare, pentru a doua oară în mai puţin de o lună, cele mai mari probleme fiind pe coasta de sud a Siciliei, unde a plouat cel mai mult, transmite Digi24.

Potrivit sursei citate, mai multe maşini au căzut într-o groapă care a apărut lângă un bloc după ce pământul s-a rupt, iar un liceu a fost evacuat după ce tavanul s-a prăbuşit. 

Pompierii au avut peste 200 de intervenţii în doar o zi, transmite Digi24. 

Asociaţia agricultorilor italieni, a organizaţie foarte influentă în ţară, a spus că aceste fenomene meteo extreme sunt provocate de încălzirea globală.

Potrivit datelor transmise de DPA, şcolile din jumătatea de est a Siciliei au fost închise ca măsură de precauţie. 

Primarul Cataniei, oraş de la poalele vulcanului Etna, a ordonat joi seara ca şcolile să fie închise, iar Protecţia Civilă italiană a emis o avertizare de vreme severă pentru această zonă, informează Agerpres.

Vremea nefavorabilă a afectat Sicilia în această săptămână, furtunile lovind vestul insulei, în special în jurul Palermo, Agrigento şi Trapani. Serviciile de urgenţă au folosit echipamente grele pentru a curăţa străzile de noroi.

În Sciacca, lângă Agrigento, o stradă din faţa unui bloc s-a surpat şi câteva maşini au fost înghiţite de pământ. 

În urmă cu două săptămâni, un ciclon mediteranean s-a abătut asupra estului Siciliei. Potrivit mass-media, trei persoane şi-au pierdut viaţa şi enorme pagube materiale au fost raportate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite