Peste 250 de pasageri ai unui vas de croazieră britanic au fost infectaţi cu un virus digestiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasagerii navei de croazieră, infestaţi cu norovirus. FOTO: Michel Floch/meretmarine.com
Pasagerii navei de croazieră, infestaţi cu norovirus. FOTO: Michel Floch/meretmarine.com

Peste 250 de pasageri ai unui vas de crozieră britanic, Balmoral, au fost infectaţi cu norovirus, un virus care afectează stomacul şi provoacă, printre altele, stări de greaţă şi vărsături, relatează Sky News, citat de News.ro.

Vasul, la bordul căruia se aflau 919 pasageri, majoritatea britanici, efectua o croazieră de nouă săptămâni, numită “Din vechea Anglie în Noua Anglie”, din Marea Britanie în SUA. Vaporul a ancorat duminică la Portland, în Maine, iar pasagerii bolnavi au fost plasaţi în carantină în cabinele lor. De asemenea, opt membri dintre cei 520 ai echipajului s-au îmbolnăvit. Simptomele norovirus apar, de regulă, la una – două zile după infectare şi durează, în general, până la trei zile.

Autorităţile sanitare americane au dat asigurări că proprietarii vasului, Fred Olsen Cruises, au înăsprit procedurile de curăţare şi dezinfectare la bord. Vasul Balmoral a ridicat ancora din Southampton la 16 aprilie şi se va întoarce în Marea Britanie la 20 mai. În mai anul trecut, Balmoral şi-a scurtat o călătorie, după ce mai mulţi pasageri au contractat un virus digestiv.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite