Pensionar sinucigaș: Grecia poate fi salvată doar de un politician ca Margaret Thatcher

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul sinuciderilor în Grecia s-a dublat în ultimul an. Cel mai recent caz, cel al unui electrician în vârstă de 61 de ani, a atras atenția presei internaționale, după ce acesta a afirmat că țara sa ar putea fi salvată doar de un om politic ca fostul premier britanic Margaret Thatcher.

Deși avea una dintre cele mai mici rate de sinucidere din lume, numărul sinuciderilor au cunoscut o creștere alarmantă în ultimii cinci ani, de când țara se află în criză economică. Experții susțin că, cel mai probabil, rata sinuciderilor s-a dublat de anul trecut.

Cel mai recent caz este cel al unui electrician de ocazie în vârstă de 61 de ani, tată a doi copii, care a fost descoperit mort într-un parc, miercuri, de un cuplu care se plimba în apropierea portului Pireu. Bărbatul, care a ales să se spânzure ca să scape de datoriile pe care le avea la bancă, a lăsat și un bilet de adio.

"Sper că nepoții mei nu se vor naște în Grecia, deoarce de acum încolo ea nu va mai fi poulată de greci", scrie el, potrivit unor surse din poliție, citate de Reuters.

"Cel puțin, ei vor ști o limbă străină, pentru că greaca va dispărea până atunci, excepție făcând cazul în care va apărea un politician puternic, ca Thatcher, care să ne repare atât pe noi, cât și statul", mai scrie acesta.

Bărbatul a găsit de lucru ocazional ca electrician în ultimii ani, o poveste familiară într-o ţară în care o persoană din cinci - şi mai mult de jumătate din tineri - este şomeră.

Luna trecută, un bărbat de 77 de ani s-a împușcat în piața Syntagma din centrul Atenei, în fața parlamentului, pentru că n-a mai rezistat situației în care se afla din cauza crizei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite