Partidul lui Putin își creează propria armată privată, spun spionii militari ai Kievului

0
Publicat:

Partidul politic al președintelui rus Vladimir Putin a început să recruteze pentru propria "armată privată" care să lupte în războiul împotriva Ucrainei, potrivit agenției ucrainene de informații militare (GUR).

Vladimir Putin, președintele Rusiei FOTO: Profimedia
Vladimir Putin, președintele Rusiei FOTO: Profimedia

Oficialii de la Kiev au declarat, într-un comunicat, că Rusia Unită, un partid politic conservator care deține cele mai multe locuri în parlamentul rus și care îl susține pe Putin, a început să pună la punct o companie militară privată (PMC) cunoscută sub numele de Hispaniola. Grupul a făcut parte anterior din batalionul Vostok, aliat cu Rusia, un grup militant care luptă alături de trupele Moscovei în regiunea ucraineană Donețk, a precizat GUR, scrie newsweek.com.

Atât Rusia, cât și Ucraina au suferit pierderi grele în războiul care durează de 22 de luni, iar Putin s-a bazat în mod repetat pe luptătorii PMC pentru a-și fortifica liniile de front. Kievul estimează că Moscova a pierdut peste un sfert de milion de soldați numai în 2023. Un raport declasificat al serviciilor de informații americane din decembrie a estimat pierderile Rusiei la 315.000 de soldați de la începutul războiului, în februarie 2022.

În comunicatul său, GUR a declarat: "La centrele de recrutare Hispaniola care operează în teritoriile ucrainene ocupate, voluntarilor li se promit 220.000 de ruble, aproximativ 2.391 de dolari pe lună pentru participarea directă la ostilitățile împotriva Ucrainei. Contractul este pentru cel puțin jumătate de an".

Înainte de 2023, Hispaniola a funcționat ca o "unitate de voluntari a huliganilor ruși din fotbal" în cadrul Vostok, a precizat GUR. În prezent, PMC este finanțat de Rusia Unită și se află sub controlul acesteia.

Oficialii de la Kiev au declarat că recruților pentru Hispaniola li se promit, de asemenea, "plăți de asigurare", cum ar fi oferirea a 1 milion de ruble (10.869 de dolari) pentru rănile minore survenite în urma luptei în război. În plus, recruților PMC li se promit 5 milioane de ruble (54.347 de dolari) pentru persoanele aflate în întreținerea lor în caz de deces.

"Cu toate acestea, motivația financiară servește doar ca un înveliș", a declarat GUR. "Pentru majoritatea recruților, prima luptă este un bilet dus. Rușii nu iau morții și răniții grav din rândul recruților carne de tun de pe câmpul de luptă, ci îi înregistrează ca persoane dispărute pentru a nu plăti rudelor rude pentru întreținătorul trimis de Moscova să moară."

GUR a declarat în decembrie că Moscova folosea forțe din Grupul Wagner pentru a ajuta la antrenarea trupelor sale care luptă pe linia frontului din Ucraina.

Wagner, o PMC condusă de Evgheni Prigojin, a luptat alături de trupele rusești în cea mai mare parte a războiului din Ucraina și, de asemenea, l-a ajutat pe Putin să se afirme în unele zone din Orientul Mijlociu și Africa în ultimii ani.

Grupul de mercenari, care a fost implicat într-o revoltă eșuată în iunie și al cărui viitor este incert după moartea lui Prigojin într-un accident de avion în august, a fost acuzat în repetate rânduri de comiterea de crime de război.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite