Parlamentarii unguri: CE nu are dreptul legal să impună cote pentru distribuirea imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană "nu are niciun temei legal" pentru implementarea unui sistem obligatoriu de cote privind distribuirea imigranţilor, susţin parlamentarii unguri printr-o rezoluţie adoptată marţi, informează agenţia de presă MTI.

Rezoluţia, potrivit căreia sistemul de cote încalcă principiul subsidiarităţii, a fost adoptată cu 141 de voturi pentru, 27 împotrivă şi o abţinere.

Prin intermediul rezoluţiei, se susţine faptul că implementarea sistemului de cote ar institui o "procedură centralizată", care ignoră atât Consiliul European, cât şi consultarea cu statele membre. Comisia Europeană a eşuat în a demonstra faptul că sistemul cotelor va conduce la o gestionare mai eficientă a imigranţilor sau că acesta va genera vreo "valoare adăugată" pentru UE, potrivit acestei rezoluţii.

Pe de altă parte, Parlamentul ungar a aprobat marţi un set de legi care permit suplimentarea bugetului pentru anul 2015 destinat "măsurilor guvernamentale extraordinare", pentru a acoperi costurile privind gestionarea crizei imigranţilor. Setul de legi a fost aprobat cu 112 de voturi pentru, nouă împotrivă şi 26 de abţineri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite