Parisul va avea o moschee pentru homosexuali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic-Mohamed Zahed, în faţa Marii Moschei din Paris
Ludovic-Mohamed Zahed, în faţa Marii Moschei din Paris

Ludovic Mohammed Zahed, un musulman de orientare homosexuală şi expert în Coran, vrea să deschidă, la Paris, prima moschee la care homosexualii sunt bineveniţi.

„Trebuie să avem un spaţiu pentru cei care nu se simt în largul lor în moscheile normale”, a declarat Zahed, citat de ABC News. “Există transsexuali, travestiţi care se tem de agresiune sau femei  care nu vor să poarte basmaua sau să stea în spatele moscheii. Acest proiect readuce speranţa multor credincioşi din această comunitate”.

Moscheea “Unitatea” se va deschide, pentru început, într-un templu budist situate într-un cartier de lângă Paris şi va respecta unele tradiţii islamice, precum rugăciunile de vineri (Jumu'ah) şi contractual musulman privind căsătoria (Nikah), care va binecuvânta şi căsătoriile între personae de acelaşi sex. De asemenea, va organiza ritualuri funerare (Janazah) pentru cei cărora li s-a refuzat o înmormântare tradiţională islamică bazată pe Sharia din cauza orientării lor sexuale.  

“Imamii noştri vor vorbi despre toate subiectele tabu. Actualele reguli islamice condamnă această orientare sexuală dar, de fapt, nimic în Islam sau în Coran nu interzice homosexualitatea”, spune Zahed.

Există multe controverse în Franţa privind atât căsătoriile între personae de acelaşi sex, cât şi influenţa islamului şi practicile islamice. Cu zece zile în urmă, zeci de mii de protestatari au manifestat împotriva intenţiei guvernului de a legaliza căsătoriile între homosexuali. Cu câteva săptămâni în urmă protestatarii de dreapta au luat cu asalt o moschee aflată în construcţie pentru a-şi arăta dezaprobarea faşă de comunitatea de imigranţi musulmani din Franţa.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite