Papa Francisc e popular. Actualul Suveran Pontif a atras de trei ori mai mulţi credincioşi la Vatican decât predecesorul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actualul Suveran Pontif a atras de trei ori mai mulţi credincioşi la Vatican decât predecesorul său. FOTO: Reuters.
Actualul Suveran Pontif a atras de trei ori mai mulţi credincioşi la Vatican decât predecesorul său. FOTO: Reuters.

Papa Francisc a reuşit o performanţă greu de egalat. În cele 10 luni de pontificat, acesta a reuşit să atragă peste 6 milioane de credincioşi la Vatican, aproape de trei ori mai mulţi decât predecesorul Suveran Pontif, Benedict al XVI-lea, într-un an întreg, informează AFP.

Peste 6.500.000 de credincioşi au venit să asiste în ultimele 10 luni la audienţele, celebrările liturgice, precum şi la rugăciunile organizate de Papa Francisc, după alegerea acestuia ca papă, la 13 martie 2013, a anunţat purtătorul de cuvânt de la Vatican.

Datele statistice acoperă perioada până la finele anului 2013. Predecesorul său, Papa Benedict al XIV-lea, a atras doar 2,3 milioane de oameni în intregul an 2012.

Vaticanul a precizat că doar la audienţele săptămânale, peste un milion şi jumătate de persoane au fost prezente, cu o medie de peste 50.000, mai mult decât reuşea să atraga şi Papa Ioan Paul al II-lea (33.000). De asemenea, rugăciunea Angelus, recitată duminică, a atras peste 2,7 milioane de credincioşi.

În comparaţie, Papa Benedict al XVI-lea, în primul an de domnie, 2005, acesta a reuşit să atraga peste 800.000 de credincioşi în circa 30 de audienţe generale.

Papa Francisc a devenit persoana anului graţie revistei „Time”, el fiind primul lider al Bisericii Romano-Catolice, originar din America Latină.

Retorica noului Papă este centrată mai mult pe nevoile simple ale oamenilor refuzând să mai ofere indicaţii sau sfaturi despre teme considerate tabu precum avortul, homosexualitatea sau contracepţia.

Recent, Suveranul Pontif a adresat un nou mesaj credincioşilor din lumea întreagă, îndemnand oamenii să se unească împotriva violenţei de pe mapamond, precum o „comunitate de fraţi”.

Papa Francisc este aşteptat anul acesta să organizeze o serie de reforme pentru Biserica Romano-Catolică.


Citeşte şi:

Papa Francisc îndeamnă la toleranţă pentru a pune capăt violenţelor: „Facem parte din aceeaşi familie umană şi împărtăşim un destin comun“

Într-un nou mesaj adresat credincioşilor din lumea întreagă, Papa Francisc, devenit liderul bisericii Catolice anul trecut, a îndemnat oamenii să se unească împotriva violenţei de pe mapamond, precum o „comunitate de fraţi”, informează BBC.

VIDEO Mesajul de Crăciun al Papei Francisc: „Invit necredincioşii să vină alături de noi în căutarea păcii. Sper la o lume mai bună“

Papa Francisc a transmis marţi primul său mesaj de Crăciun, în calitate de lider al Bisericii Catolice, credincioşilor din lumea largă, amintind în rugăciunea sa despre situaţia oamenilor care trăiesc în zone de conflict precum Siria sau Africa, anunţă AFP.

14 motive pentru care Papa Francisc a fost omul anului

În luna martie Papa Francisc a fost ales noul Pontif de la Vatican. Un fost episcop din Argentina, Francisc şi-a ales numele unui sfânt care a ajutat săracii. Anul 2013 a fost anul Papei Francisc, care a impresionat oamenii prin declaraţiile sale controversate şi prin acţiunile induioşătoare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite