Pandemia COVID-19. Guvernul britanic preia controlul asupra transportului feroviar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Guvernul britanic a anunţat luni că va prelua, temporar, controlul asupra liniilor feroviare. Potrivit unui comunicat, măsura vizează evitarea falimentului operatorilor feroviari privaţi.

După o cădere cu 70% a numărului de pasageri din cauza pandemiei de coronavirus, operatorii feroviari privaţi din Marea Britanie riscă falimentul.

Ţinând cont de această situaţie, Ministerul Transporturilor de la Londra a decis să suspende, pentru o perioadă de cel puţin şase luni, contractele de franciză încheiate cu operatorii privaţi feroviari.

Astfel, Guvernul britanic va prelua asupra sa toate costurile şi veniturile asociate cu exploatarea liniilor feroviare în toată această perioadă, transmite AFP.

Guvernul britanic afirmă că intervenţia sa este necesară, în caz contrar existând consecinţe grave.

Lăsarea operatorilor să intre în insolvenţă ar fi provocat perturbări mult mai grave pasagerilor şi costuri mai mari pentru contribuabili”, subliniază Ministerul Transporturilor într-un comunicat.

Marea Britanie a înregistrat până acum 5.683 de cazuri de contaminare cu coronavirusul SARS-CoV-2, dintre care 281 fatale.

Foarte mulţi români sunt afectaţi de efectele pandemiei, mulţi căutând locuri de muncă în Londra.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite