Opoziţia armeană a organizat marşuri de protest în centrul Erevanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevăul
Foto: Arhiva Adevăul

Ea îl acuză pe premierul Nikol Pashinyan că intenţionează să semneze un document care lasă Nagorno-Karabah în Azerbaidjan.

Procesiunile celor nemulţumiţi de politica guvernului armean cu privire la Nagorno-Karabah au continuat miercuri la Erevan. Demonstraţiile sunt difuzate din diferite părţi ale centrului capitalei Armeniei de portalurile locale de informaţii.

"Astăzi am asistat la cum au apărut buzunare de rezistenţă în diferite părţi ale Armeniei, inclusiv în Erevan. Îi îndemn pe toţi cei care vor să trăiască în patria lor să iasă în stradă!" - a spus Ishkhan Saghatelyan, vicepreşedintele parlamentului din opoziţie, înainte de începerea procesiunii.

Coloanele de protestatari de la finalul procesiunii se vor uni în Piaţa Libertăţii din centrul Erevanului.

Opoziţia din Armenia a declarat anterior că începe să lupte împotriva politicilor guvernului de luni. Ea îl acuză pe premierul Nikol Pashinyan că intenţionează să semneze un document care lasă Nagorno-Karabah, Azerbaidjanului. Pashinyan însuşi a declarat deja că, dacă apare un proiect privind soluţionarea conflictului Nagorno-Karabah, intenţionează să discute cu publicul şi abia apoi să ia o decizie. Pe 13 aprilie, premierul a raportat că se cere Armeniei de către comunitatea internaţională „să coboare ştacheta” în ceea ce priveşte cererile pentru statutul Nagorno-Karabah, promiţând totodată „crearea unei coaliţii puternice pentru a asigura securitatea locuitorilor”. Opoziţia a considerat aceste cuvinte ca fiind pregătirea guvernului de a recunoaşte Karabakhul ca parte a Azerbaidjanului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite