Operaţiune antiteroristă la Bruxelles. Amprentele lui Salah Abdeslam, găsite în apartamentul percheziţionat marţi de poliţia belgiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imigrantul ilegal de origine algeriană, care a fost ucis marţi în timpul raidurilor antiteroriste din Bruxelles, a fost identificat ca fiind unul dintre suspecţii căutaţi pentru planificarea atentatului de la Paris din noiembrie, soldat cu 130 de morţi, transmite Reuters.

Suspectul care a deschis focul asupra unor membri ai forţelor de intervenţie franceze şi belgiene a fost identificat de către anchetatori ca fiind Mohammed Belkaid, cunoscut şi ca Samir Bouzid.

Potrivit presei belgiene, Bouzid a fost înscris pe lista persoanelor căutate pentru atacurile din Paris încă din luna decembrie. Anchetatorii au descoperit că algerianul a trimis bani prin transfer bancar pe numele femeii care a fost ucisă la cinci zile după atentatele din Paris, în raidul forţelor de intervenţie din suburbia pariziană Saint-Denis.

Amprentele lui Salah Abdeslam, găsite în apartamentul percheziţionat marţi

Samir Bouzid era un complice al teroristului fugar Salah Abdeslam, unul dintre atacatorii de la sala de concerte Bataclan, unde au fost împuşcaţi mortal 89 de fani ai trupei Eagles of Death Metal. Anchetatorii belgieni au confirmat că amprentele şi ADN-ul lui Abdeslam au fost descoperite în apartamentul percheziţionat de forţele de intervenţie din Bruxelles, după schimbul de focuri în care a fost ucis Bouzid şi au fost răniţi patru ofiţeri de poliţie.

Un post belgian de televiziune a relatat vineri că este foarte probabil ca teroristul Salah Abdeslam să fi părăsit apartamentul percheziţionat în raidul antiterorist de la Bruxelles.

„Potrivit informaţiilor noastre, este mai mult decât posibil ca Salah Abdeslam să fie unul dintre cei doi terorişti care au părăsit apartamentul în timpul schimbului de focuri“, a precizat postul de televiziune RTBF.

Salah Abdesalm este încă în libertate la mai mult de patru luni de la atentatele în care şi-au pierdut viaţa 130 de oameni.

Potrivit presei belgiene, acesta s-a ascuns timp de o lună într-un apartament din cartierul Schaerbeek  şi-a rămas nedepistat în ciuda căutărilor ample întreprinse de autorităţi.

Anchetatorii au precizat că atentatele de la Paris din noiembrie au fost planificate de tineri belgieni şi francezi, care au luptat pentru reţeaua extremistă Statul Islamic în Siria şi Irak.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite