Oligarhul rus, Roman Abramovici, prezent la semnarea acordului pentru cereale dintre Ucraina şi Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roman Abramovici FOTO EPA-EFE
Roman Abramovici FOTO EPA-EFE

După ce a asistat la anumite runde de negocieri pentru pace între Rusia şi Ucraina, oligarhul rus, Roman Abramovici, a fost prezent şi la semnarea acordului pentru grâu, relatează Mediafax.

Semnarea documentului care deblochează circuitul cerealelor în Marea Neagră este văzută, totodată, ca o tentativă spre reaprinderea tratativelor de pace dintre Ucraina şi Federaţia Rusă. Potrivit Mediafax, oligarhul rus, Roman Abramovici a fost printre persoanele care au participat.

„Am spus deja că acest război nu va avea nici învingători, nici învinşi, singurul învins va fi lumea, efectul războiului va avea repercusiuni asupra întregii planete. Sperăm că o licărire de pace se va redeschide odată cu acest acord”, a spus preşedintele turc Erdogan la semnarea acordului de grâu. 

Văzut ca un apropiat al lui Putin, Abramovici a fost grav afectat de sancţiunile aplicate de UE. Magnatul a fost alungat din Marea Britanie, fiind nevoit să vândă clubul de fotbal Chelsea Londra.

Rusia şi Turcia au ajuns la un acord privind reluarea exporturilor de cereale ucrainene prin porturile de la Marea Neagră, a anunţat vineri secretarul general al ONU, Antonio Guterres. Acordul a fost semnat la Istanbul de Ucraina şi Rusia cu ONU şi Turcia şi priveşte exportul a circa 20 de milioane de tone de cereale ucrainene.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri