Olena Zelenski, prima doamnă a Ucrainei: „Războiul nu trebuie să devină ceva normal, iar victimele lui nu trebuie să devină statistici”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
olena zelenska

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, spune că ea şi soţul ei nu s-au mai văzut de peste o lună şi că locuieşte separat împreună cu copiii, ca măsură de protecţie, în timp ce Volodimir Zelenski a rămas la palatul prezidenţial din Kiev, relatează BBC, care citează un interviu prin e-mail oferit de Olena Zelenska pentru CNN.

„Volodimir şi echipa sa locuiesc la biroul prezidenţial. Din cauza pericolului, eu şi copiii nu putem să stăm acolo, aşa că de mai bine de o lună comunicăm doar prin telefon”, a spus Olena Zelenska, potrivit Digi24. 

Olena a mai spus că Volodimir Zelenski demonstrează trăsăturile care l-au făcut un „tată minunat” şi ca preşedinte de război într-o ţară care se confruntă cu o invazie brutală:

„Am ştiut întotdeauna că e un om de încredere şi un sprijin pentru mine. A devenit apoi un tată minunat şi sprijinul pentru familia noastră. Acum demonstrează aceleaşi calităţi.

Nu s-a schimbat. Dar acum şi oamenii văd în el ceea ce am văzut eu întotdeauna”, a spus Olena Zelenska.

Prima doamnă a Ucrainei a mai declarat că războiul nu trebuie să devină „ceva obişnuit”, iar cetăţenii care şi-au pierdut viaţa în timpul acestei invazii brutale nu trebuie să fie doar nişte cifre într-o statistică. 

„Cel mai important lucru pentru Ucraina astăzi este ca lumea să ne audă şi să ne vadă. Războiul nu trebuie să devină ceva normal, iar victimele lui nu trebuie să devină statistici. Nu vă obişnuiţi cu suferinţa noastră!”, a spus ea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite