Olanda expulzează doi diplomaţi ruşi în urma descoperirii unei reţele de spionaj. Ruşii erau interesaţi de sectorul de înaltă tehnologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile olandeze au expulzat doi diplomaţi ruşi, în urma descoperirii unei reţele de spionaj în Olanda, a anunţat joi serviciul olandez de informaţii (AIVD), relatează AFP.

Olanda a expulzat, joi, doi diplomaţi ruşi suspecţi de spionaj în sectorul de înaltă tehnologie, a anunţat agenţia naţională de informaţii AIVD, conform Reuters.

Cei doi cetăţeni ruşi lucrează în cadrul serviciilor ruse de informaţii externe SVR şi erau acreditaţi în Olanda în calitate de diplomaţi, precizează într-un comunicat AIVD.

„Serviciul rus de informaţii a realizat contacte cu persoane care au acces la informaţii sensibile din sectorul de înaltă tehnologie. Aceste tehnologii, precum inteligenţa artificială, semiconductori şi nanotehnologia, au aplicabilitate duală, în sectoarele civil şi militar,” mai menţionează sursa citată.

În 2018, Olanda a mai dejucat o încercare de hacking a agenţilor ruşi a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice, cu sediul în Haga.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite