Destinul trist al unui om bun: O voluntară a Crucii Roșii din Ucraina a murit în timp ce împărțea ajutoare umanitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victoria Yarishko, voluntară a Crucii Roșii, a murit la Herson, în urma bombardamentelor rusești. Viața femeii în vârstă de 39 de ani a fost curmată după ce un fragment de rachetă a lovit-o în cap, în timp ce distribuia ajutor umanitar locuitorilor din centrul orașului, a relatat  jurnalistul și reporterul polonez Tomasz Gzywaczewski, conform Ukrainska Pravda.

Victoria a lăsat în urmă doi copii orfani Foto: Facebook/ Arkady Dabagyan
Victoria a lăsat în urmă doi copii orfani Foto: Facebook/ Arkady Dabagyan

Potrivit Crucii Roșii din Ucraina, tragedia a avut loc joi, 15 decembrie, în timpul unor bombardamente în Herson. O rachetă lovise vecinătatea Organizației Regionale, unde se acorda ajutor umanitar. Pe lângă Victoria, voluntară a Crucii Roșii, și-a mai pierdut viața și un bărbat în vârstă de 70 de ani, căruia i se acorda asistență umanitară, alte persoane fiind rănite.

Victoria a lăsat în urmă doi copii orfani, Sasha, în vârstă de doar 12 ani și Olena, în vârstă de 17 ani.

Pe 19 decembrie a avut loc înmormântarea Victoriei, însă doar rudele și prietenii de la Crucea Roșie și-au putut lua rămas bun de la ea.

Au existat temeri că o procesiune mai mare ar atrage atenția rușilor și ar fi tras asupra lor”, a explicat jurnalistul.

Mykola Taranenko, comandantul unității Crucii Roșii din Regiunea Herson, a afirmat că o cunoaștea pe Victoria de 16 ani.

Potrivit acestuia, după ofensiva pe scară largă a Federației Ruse și ocuparea orașului, ea și-a ajutat întotdeauna compatrioții.

"A lucrat cu copii, copii cu nevoi speciale, „Copiii soarelui”''. Era foarte pricepută. A lucrat multă vreme în complexul natural și de divertisment „Fermele Verzi din Tavria”. A făcut terapie prin artă cu copiii. Desenau, pictau. Vika era ca un energizant. Era mereu în preajmă", a spus Taranenko.

Cu o zi înainte de a-și găsi sfârșitul, Victoria a făcut trei rame foto cu propriile mâini. În ziua în care s-a întâmplat tragedia, ea i-a dăruit una prietenei și colegei ei Natalia Shatilova-Pogasia.

"Cu o zi înainte de a muri, a făcut trei,rame în care am pus fotografia noastră. A făcut una pentru mine, și câte una pentru prietenele noastre Svitlana și Valentina. Ni le-a dăruit în dimineața zilei în care a murit”, a spus Natalia.

Prietenii și colegii Victoriei își amintesc de ea ca de o femeie care își asuma orice slujbă - nu numai că lucra cu copiii, ci și gătea într-o bucătărie amenajată pe câmp, dar și distribuia ajutor umanitar celor care aveau nevoie.

Potrivit sursei citate, de la începutul războiului această pierdere este deja a treia pentru Crucea Roșie din regiune.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite