O navă israeliană a fost prima care a încălcat blocada cerealelor impusă de Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siguranța sa este asigurată de un avion american, care este realimentat în aer, conform UNIAN.

Foto: marinetraffic.com
Foto: marinetraffic.com

O navă civilă israeliană a fost prima care a spart blocada Rusiei în Marea Neagră, privind exporturile ucrainiene de cereale.În noaptea de 30 iulie, 3 nave civile Ams1, Sahin 2 și Yilmaz Kaptan, au trecut prin Bosfor și Dardanele. Originea celor trei nave este Israel, Grecia și Turcia / Georgia, iar destinația a fost identificată ca fiind Ucraina.

Ieri, 31 iulie, Ams1, fără să dea doi bani pe amenințările rusești, a intrat pe brațul ucrainean al Dunării.

"Aceasta este prima navă care a străpuns blocada rusă a Mării Negre după bombardarea orașului Reni din 25 iulie. Începându-și călătoria din Ashdod, Israel, și-a anunțat deschis destinația – Ucraina, și a traversat Marea Neagră pe un curs direct. Avionul american anti-navă P8 asigură siguranța navei. El este realimentat în spațiul aerian al României. Informații suplimentare sunt furnizate de drona de recunoaștere Forte12 RQ-4.”

Alte patru nave se îndreaptă spre Ams1, care fie a ancorat, fie va ancora în viitorul apropiat pe Dunăre.

Rusia a blocat exporturile de cereale pe mare

Reamintim că, la 17 iulie, Rusia și-a anunțat oficial retragerea din acordul privind cerealele, care prevedea exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră. Armata rusă a lansat apoi atacuri cu rachete și drone împotriva infrastructurii portuare și a instalațiilor de depozitare a cerealelor din Ucraina.

În plus, Rusia a anunțat că va scufunda navele civile care se îndreptau spre porturile ucrainene prin Marea Neagră, invocând faptul că aceste nave transportă arme și muniții.

Ulterior, a devenit cunoscut faptul că România intenționează să extindă rapid una dintre rutele cheie de cereale din Ucraina către portul Constanța, deoarece prezența Rusiei, care a perturbat "acordul cu cereale" în Marea Neagră, crește riscurile pentru comerțul mondial cu alimente.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite