O mamă a fost criticată dur după ce a dezvăluit cât cheltuie pentru cadourile copiilor ei de Crăciun

0
Publicat:

O mamă din Anglia a fost criticată dur după ce a decis să impună o limită strictă pentru bugetul pentru cadourile de Crăciun al copiilor ei, potrivit Știri Diaspora. Răspunsul pe care l-a dat celor care au catalogat-o „egoistă” este o adevărată lecție.

Cadouri FOTO Shutterstock
Cadouri FOTO Shutterstock

În contrast cu tendința obișnuită a englezilor de a cheltui sume considerabile, Samantha Mary, o profesoară de școală primară în vârstă de 35 de ani, împreună cu soțul ei, Richard, în vârstă de 40 de ani, au hotărât să nu cedeze presiunii de a cheltui excesiv de mult în perioada sărbătorilor de iarnă

Cei doi soți au alocat doar 100 de lire sterline (echivalentul a 568 de lei) pentru fiecare dintre cei doi copii ai lor, un băiețel în vârstă de un an și  o fetiță în vârstă de nouă ani.

„Mai puțin înseamnă mai mult”

Femeia a explicat că ea și tatăl copiilor nu vor să-i răsfețe prea mult pe cei mici.

„Crăciunul scapă de sub control. Există o presiune pentru cutiile din ajunul Crăciunului (...) Vrem ca cei mici să fie recunoscători pentru ceea ce au. Mai puțin înseamnă mai mult. ",a  explicat Samantha, potrivit Știri Diaspora. 

Cei doi au mărturisit că au renunțat la mărcile de designer în favoarea alternativelor mai accesibile. Printre cadourile principale ale fetiței se numără o păturică pufoasă de corp și un set de pantaloni, în timp ce băiețelul va primi un set de cale ferată și puzzle-uri cu animale.

Abordarea lor, considerată limitativă de unii englezi, a stârnit reacții negative din partea unora. Părinții au fost catalogați „egoiști” și li s-a spus că, dacă își permit, ar trebui să le îndeplinească toate dorințele copiilor, pentru că „aceasta este perioada de care își vor aminti toată viața”.

„Crăciunul înseamnă mult mai mult decât atât”

Deși criticată, mama a rămas fermă și a subliniat importanța de a petrece timp de calitate cu familia, în locul concentrării exclusive pre cadouri costisitoare.

„Dacă cheltuiești o mulțime de bani, asta devine o așteptare.(...) Eu am amintiri despre lucrurile pe care le-am făcut mai degrabă decât despre cadouri. Este vorba de a avea acea zi specială", adaugă ea, potrivit sursei citate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite