O balenă beluga a ajuns în râul Sena, la 70 de kilometri de Paris. Autorităţile din Franţa se chinuie să o salveze

0
0
o balena alba a ajuns pe râul sena din franta FOTO captură video
FOTO Captură Video / Youtube

O balenă albă a fost văzută în râul Sena din Franţa, la 70 de km de Paris, iar autorităţile franceze încearcă acum să găsească o cale să salveze mamiferul care are habitatul în Oceanul Arctic şi mările adiacente, informează BBC.

Publicul este atenţionat să păstreze distanţa faţa de mamiferul care pare să fie subnutrit. Experţii nu îşi pot explica cum acest exemplar de beluga s-a îndepărtat atât de mult la sud de habitatul său natural, potrivit Digi24. 

„Provocarea pentru moment va fi să o hrănim, iar apoi s-o însoţim în deplasarea ei spre ocean”, a declarat Lamya Essemlali, de la organizaţia Sea Shepherd Franţa, pentru Reuters. Extragerea balenei din apă nu este o opţiune, potrivit lui Essemlali, fiind o operaţiune prea riscantă.

 Autorităţile franceze nu au oferit informaţii despre dimensiunile mamiferului, însă un exemplar adult de balenă beluga poate atinge 4 metri lungime.

În luna mai, o balenă ucigaşă a fost găsită moartă în râul Sena, după ce planul autorităţilor de a direcţiona exemplarul de patru metri lungime înapoi spre mare cu ajutorul stimulilor auditivi a eşuat. Ulterior, experţii au stabilit că balena era grav bolnavă.Ultima oră

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite