Nuntă regală în Europa: Prinţesa Madeleine a Suediei se căsătoreşte cu un bancher american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţesa Madeleine, a patra pe linia de succesiune a tronului Suediei, se căsătoreşte sâmbătă cu omul de afaceri american Christopher O'Neill, ceremonia fiind organizată la Stockholm.

Madeleine, în vârstă de 30 de ani, a revenit în Capitala Suediei, părăsind temporar New York, oraşul unde l-a întâlnit pentru prima dată pe viitorul ei soţ,  în urmă cu doi ani, informează BBC.

Ceremonia va fi una restrânsă, fiind aşteptaţi 600 de invitaţi. Nunta Prinţesei Madeleine va fi diferită de ceremonia fastuoasă a surorii sale, Prinţesa Victoria, care s-a căsătorit în 2010 şi care a transformat întreaga capitală pentru sărbătoarea regală.  

„Nu se va asemăna cu nunta Prinţesei Victoria. În primul rând pentru că Madeleine nu este moştenitoare a tronului”, a declarat Roger Lundgren, editorul publicaţiei Kungliga Magasinet, revistă suedeză despre căsătoriile regale. „În al doilea rând, este o ceremonie privată –  regele plăteşte totul”.

Printre invitaţii de vază se numără: Prinţul Edward al Marii Britanii, şi soţia sa, contesa Sophie,  prinţesa japoneză Takamodo, prinţi şi prinţese din Norvegia, Danemarca, Grecia, Luxemburg şi Monaco.

Rochia miresei este realizată de designerul italian Valentino Garavani, potrivit informaţiilor oficiale transmise vineri de Curtea Regală.

Prinţesa Madeleine, cunoscută drept Ducesa de Halsingland şi Gastrikland, l-a cunoscut pe O'Neill în timp ce lucra pentru organizaţia non-profit World Childfood Fundation.

Cel mai tânăr copil al Regelui Carl al XVI-lea Gustaf şi al Reginei Silvia s-a ţinut departe de mass-media după ce s-a mutat în Statele Unite ale Americii începând cu anul 2010, la scurt timp după ce a rupt logodna cu un avocat suedez.

Pe când avea 20 de ani, tânăra a fost numită de presa din Suedia „prinţesa petrecerilor”, după ce paparazzi au surprins-o de mai multe ori în cluburile faimoase din ţară.

Membrii familiei regale din Suedia, în mod special Prinţesa Victoria, se bucură  de sprijinul entuziast al compatrioţilor lor.

 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite