Noul acord Brexit. Preşedintele Franţei îndeamnă la ”prudenţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat satisfacţia, joi, la Bruxelles, faţă de încheierea unui nou acord la Brexitului, relatează L'Exoress.fr.

”Am primit o veste bună în acestă (joi) dimineaţa, odată cu finalizarea unui acord care pare pozitiv pentru UE şi britanici. E timpul acum să se treacă la următoarele etape”, a declarat şeful statului francez, referindu-se la ratificarea necesară a acestui acord de către Parlamentul britanic, care se reuneşte sâmbătă într-o sesiune extraordinară.

 ”În acest stadiu, nu putem fi decât mulţumiţi de faptul că negocierile au condus la un lucru pozitiv, dar trebuie să rămânem în mod rezonabil precauţi”, a adăugat el.

Michel Barnier, negociatorul Celor 27 al Brexitului, şi-a exprimat anterior satisfacţia faţă de un acord ”drept şi rezonabil”. 

”Am onţinut (...) un rezultat just şi rezonabil care corespunde principiilor noastre”, a declarat francezul după anunţarea acordului.

Barnier a anunţat că premierul britanic Boris Johnson s-a declarat încrezător în capacitatea sa de a obţine ratificarea textului în Parlamentul britanic, într-o convorbire la telefon cu preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker. 

”Acest text permite să se aducă securitate juridică şi certitudine acolo unde Brexitul creează incertitudine. Şi mai întâi cetăţenilor, cetăţenilor europeni din Regatul Unit şi cetăţenilor britanici care trăiesc într-unul dintre statlee membre (UE). Cetăţenii rămân prioritatea noastră”, a subliniat el.

”Am încredere în posibilitatea ca (acordul) să fie ratificat”, a adăugat Barnier.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite