Norvegia propune scoaterea în ilegalitate a cerşetorilor şi a celor care le dau bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Norvegienii ar putea fi condamnaţi la închisoare dacă ajută cerşetorii
Norvegienii ar putea fi condamnaţi la închisoare dacă ajută cerşetorii

Ministrul Justiţiei din Norvegia a propus o lege care ar interzice cetăţenilor să dea bani cerşetorilor. Persoanele care vor oferi bani, mâncare sau adăpost cerşetorilor ar putea primi pedepse de până la un an de închisoare.

Proiectul de lege anunţat de Vidar Brein-Karlsen, secretar de stat în Ministerul Justiţiei din Norvegia, a stârnit deja controvere, autorităţile din capitala Oslo fiind printre primele care au protestat. Secretarul de stat a explicat însă că este nevoie de această lege pentru combaterea reţelelor organizate de cerşetorie. 

„Trebuie să dăm poliţiei mandat legal pentru a-i combate pe cei care facilitează aducerea de cerşetori în Norvegia, de multe ori în grupuri”, a spus acesta, citat de cotidianul britanic „The Independent”. 

Parlamentul norvegian dezbate de anul trecut o propunere legislativă privind interzicerea cerşetoriei în Oslo, în contextul numărului tot mai mare de cerşetori de pe străzi. Autorităţile locale pot interzice cerşetoria, însă guvernul vrea acum să impună restricţii la nivel naţional. 

Printre miile de cerşetori din capitala Norvegiei se găsesc şi numeroşi români. În primăvara lui 2013, aceştia au organizat chiar un protest antidicriminare. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite