Norvegia: 51 de persoane arestate după expunerea mai multor reţele de pedofilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

51 de bărbaţi au fost arestaţi miercuri în urma unei operaţiuni de amploare de poliţia norvegiană, fiind suspectaţi de implicare în mai multe reţele de pedofilie, relatează „The Independent”.

Autorităţile norvegiene au confiscat şi peste 150 de terabytes de informaţii de pe mai multe unităţi de calculator şi laptopuri, incluzând poze, videouri şi conversaţii pe chaturi între suspecţi, vizând reţele interconectate de pedofilie.

„Materialele confiscate arată abuzuri sexuale comise împotriva unor copii de toate vârstele, inclusiv sugari” a declarat într-o conferinţă de presă Hilde Reikras, liderul operaţiunii care a expus reţeaua, numită „Dark Room”.

„Printre altele, sunt arătate acte de penetrare executate asupra sugarilor, copii legaţi, copii întreţinând raporturi sexuale cu animale şi copii întreţinând raporturi sexuale cu alţi copii”, a adăugat Reikras.

Toţi cei 51 de bărbaţi arestaţi locuiesc în Norvegia, însă un alt suspect care locuieşte în străinătate este cercetat de asemenea în momentul de faţă. Unul dintre suspecţi, a cărui parteneră era însărcinată, a fost prins discutând planuri de a-şi abuza sexual copilul după naştere.

Poliţia norvegiană a început investigarea reţelelor criminale după ce a fost anunţată de existenţa acesteia de către FBI, conform oficialilor scandinavi. Suspecţii riscă pedepse cu închisoarea de până la 15 ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite