Nivelul de alertă teroristă, crescut în Crimeea pentru următoarele două săptămâni

0
0
Exploziile din Crimeea, văzute de pe o plajă FOTO Nexta
Exploziile din Crimeea, văzute de pe o plajă FOTO Nexta

Autorităţile din Crimeea au crescut nivelul de alertă teroristă la cod galben, a anunţat şeful republicii instituite de Moscova pe această peninsulă după anexare, Aleksei Aksionov.

Anunţul cu privire la creşterea alertei teroriste a fost făcut la scurt timp după producerea a 12 explozii la aerodromul militar Sakî, situat lângă localitatea Novofedorivka, în vestul Peninsulei Crimeea.

Alerta teroristă este valabilă de marţi, 9 august, până în data de 24 august. Un regim special de atenţie este acordat raioanelor Krasnoperekopsk şi Djankoi, dar şi împrejurimilor oraşului Armiansk, în nordul peninsulei.

Această măsură ridică noi semne de întrebare dacă exploziile din Crimeea chiar sunt rezultatul unor detonări controlate de muniţie de aviaţie din cauza încălcării normelor se siguranţă la incendii, aşa cum susţine Ministerul rus al Apărării.

O persoană a murit, iar alte cinci, printre care un copil, au fost rănite în urma acestor explozii „controlate” produse în apropiere de plajă. De asemenea, mai multe maşini au fost avariate.

De cealaltă parte, Kievul susţine că nu are nimic de-a face cu exploziile din Crimeea, dar emite două posibile cauze: fie incompetenţa ruşilor, fie opera unor partizani.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite