Motivul pentru care armata lui Putin nu a reușit să distrugă niciun sistem HIMARS. Unde sunt ascunse VIDEO

0
Publicat:

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat miercuri pe Twitter un videoclip în care un soldat ucrainean, numit „Căpitanul HIMARS”, explică de ce forțele invadatoare ruse nu au reușit să nimicească niciun sistem HIMARS. Soldatul ucrainean susține că lansatoarele de rachete sunt ascunse în buncăre antiatomice.

Aruncați o privire la condițiile în care lansatoarele HIMARS sunt depozitate. Acestea sunt facilități militare construite în perioada Uniunii Sovietice. Pot rezista inclusiv la atacuri nucleare”, a declarat „Căpitanul HIMARS”. 

HIMARS lansează muniții numite „Guided Multiple Launch Rocket System" (GMLRS), care au o rază de acțiune de 70 până la 80 de kilometri. Iar sistemele lor de ghidare prin GPS le fac extrem de precise, cu o precizie de circa 10 metri față de ținta dorită. SUA au furnizat Ucrainei aceste lansatoare încă din vara anului 2022. 

HIMARS
HIMARS lansează muniții numite „Guided Multiple Launch Rocket System". FOTO Profimedia (Arhivă)

De asemenea, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a dispus generalilor săi să distrugă lansatoarele de rachete HIMARS și alte sisteme furnizate de Occident, după ce acestea au fost utilizate pentru a lovi liniile de aprovizionare ale armatei lui Putin. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite