Monaco şi Franţa, anchetate în cazul fiului ministrului francez de Externe. Un cazinou i-a şters datoria de 700.000 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Thomas Fabius, fiul ministrului francez de Externe Laurent Fabius. FOTO: Sipa
Thomas Fabius, fiul ministrului francez de Externe Laurent Fabius. FOTO: Sipa

Fiul ministrului francez de Externe Laurent Fabius a intrat din nou în atenţia autorităţilor franceze, fiind cercetat pentru ştergerea unei datorii la un cazinou din Monaco. Francezul este deja acuzat de escrocherie, declaraţii false, spălare de bani şi este anchetat pentru achiziţia în condiţii suspecte a unui apartament de lux în Paris.

În primăvara acestui an, un cazino din Monaco a şters o datorie de 700.000 de euro care era pe numele lui Thomas Fabius, fiul ministrului francez de Externe. Compania care deţine cazinoul, Société des bains de mer (SBM) a luat această măsură pentru a evita repercursiunile unei eventuale apariţii în presă a datoriei lui Thomas Fabius, potrivit săptămânalului „Valeurs Actuelles”.

Însă judecătorii Roger Le Loire şi René Cros au cerut autorităţilor din Monaco să demareze o anchetă şi să facă percheziţii asupra SBM şi la Departamentului de Finanţe al statului. Magistraţii francezi solicită mai multe informaţii despre condiţiile în care a avut loc ştergerea datoriei de sute de mii de euro.

Recvunoscut drept parior înrăit, Thomas Fabius are interzis accesul în cazinourile din Franţa. În 2011 a fost condamnat să plătească o amendă de 15.000 de euro pentru „abuz de încredere” după ce a deturnat 90.000 de euro care i-au fost încredinţaţi de un investitor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite