Video Momentul în care un șofer de camion spulberă un autoturism în timp ce stătea pe telefon

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

O înregistrare video surprinde momentul în care un șofer de camion a intrat în mașina  unei familii în timp ce își folosea telefonul mobil.

Șoferul imprudent a fost condamnat FOTO: captură metro.co.uk
Șoferul imprudent a fost condamnat FOTO: captură metro.co.uk

Raymond Catterall, în vârstă de 44 de ani, a lovit o mașinîă în care se aflau trei persoane și un câine care se aflau pe marginea drumului A55 în apropiere de Bangor, în nordul Țării Galilor, pe 15 mai anul trecut, scrie metro.co.uk.

Atunci când a sosit poliția, Catterall a explicat că a încercat să vireze pentru a evita mașina și a căutat ajutor la o casă din apropiere.

Procurorul William Griffin a declarat că Catterall a recunoscut că ar fi trebuit să observe vehiculul staționar, dar a susținut că acesta a ieșit pe neașteptate în fața sa.

Când a fost întrebat despre eventualele distrageri ale atenției, Catterall a răspuns că nu-și amintește.

Simon Mintz, apărător, a declarat: „Încerca să găsească un podcast,  dar asta a fost o distragere suficientă pentru el să nu vadă mașina de pe carosabil”.

Mintz a spus că clientul său a arătat un regret profund și a recunoscut că are „multe remușcări”.

Catterall a susținut că mașina „a ieșit” în fața sa, dar ulterior a pledat vinovat pentru conducere periculoasă.

Judecătorul Timothy Petts i s-a adresat lui Catterall și a declarat că accidentul a fost „complet evitabil” și a servit drept avertisment împotriva utilizării telefonului mobil în timpul conducerii.

Catterall a fost condamnat la o pedeapsă cu suspendare pentru infracțiunea de conducere periculoasă și i s-a ordonat să efectueze 150 de ore de muncă neremunerată și să respecte o interdicție de circulație de trei luni cu monitorizare electronică de la ora 19.00 la ora 7.00.

El a primit, de asemenea, o interdicție de 12 luni atât pentru conducere periculoasă, cât și pentru utilizarea unui telefon mobil în timpul conducerii. Înainte de a putea conduce din nou, va trebui să treacă un test prelungit.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite