Misterul care a pus Franţa pe jar. Zeci de cai au fost mutilaţi în toată ţara de la începutul anului, iar poliţia încă nu ştie cine e responsabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 30 de cai au fost omorâţi sau mutilaţi în Franţa de la începutul anului, FOTO Arhivă
Peste 30 de cai au fost omorâţi sau mutilaţi în Franţa de la începutul anului, FOTO Arhivă

Poliţia franceză a lansat o adevărată vănătoare de oameni în căutare a doi suspecţi despre care se crede că sunt implicaţi în valul de mutilări de cai care şochează Franţa de la începutul anului.

Elicopterele au cărat mai bine de patruzeci de poliţişti, duminică, în localitatea Losne din apropierea oraşului Dijon. Duminică dimineaţă, un alt cal a fost atacat în Losne, iar pentru prima dată de la începutul incidentelor, poliţia e optimistă că-i va prinde pe cei vinovaţi, scrie BBC.

Zeci de cai au fost omorâţi sau mutilaţi în întreaga ţara de la începutul anului, lăsând autorităţile cu o serie lungă de întrebări. Poliţiştii nu ştiu de ce sunt atacate animalele, dacă se află o singură persoană în spatele tuturor atacurilor or dacă primele incidente i-au inspirat pe alţii să le copieze.

Incidentul de duminică dimineaţa este doar cel mai recent din acest val misterios de atacuri care a pus întreaga Franţă pe jar. Proprietarul calului a sunat poliţia în jurul orei 2:00 (ora locală) după ce a văzut mai multe lumini pe pajiştea de lângă casa sa. Procurorul din Dijon a declarat pentru presa locală că atunci când poliţiştii au ajuns la faţa locului, calul era rănit, iar oricine ar fi făcut-o deja dispăruse.

Peste treizeci de alte cazuri au fost semnalate în Franţa. În unele cazuri, au fost tăiate urechile cailor, în altele au fost tăiat organele genitale, iar un cal a fost găsit spintecat şi cu măruntaile scoase lânge trupul său lipsit de viaţă. În urma unui atac în localitatea Yonne, la nord-vest de oraşul Dijon, poliţiştii francezi au dat publicităţii un portret robot al unei persoane zărite la scena incidentului, dar până acum nu sunt semne că cineva l-ar fi recunoscut.

„Toate forţele statului sunt mobilizate pentru a-i aduce pe oricine e responsabil în faţa legii”, a declarat Julien Denormandie, ministrul agriculturii francez, în timpul unei vizite în localitatea Saint-Eusèbe, din zona centrală a Franţei, unde un cala fost găsit fără urechi recent. „Pot fi văzute indicii ale profesionalismului persoanei care face asta, există un anumit nivel de tehnică în spatele atacurilor”, a adăugat ministrul.

„Totul e de-o cruzime sălbatică cum rar s-a mai văzut”, a declarat Serge Lecomte, preşedintele Federaţiei de Echitaţie Franceze. „Să fie oare un cult? Cruzimea împotriva animalelor e doar un precursor pentru cruzimea împotriva oamenilor”, a mai spus acesta.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite