Ministrul austriac al Sănătăţii a transmis un mesaj pro-vaccinare în română: „Faceţi-vă acum programarea. Fiecare vaccin contează!” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wolfgang Mueckstein Captură YouTube
Wolfgang Mueckstein Captură YouTube

Ministrul austriac al Sănătăţii, Wolfgang Mückstein, a făcut un apel către românii din ţara sa să se vaccineze împotriva COVID-19. „Fiecare vaccin contează”, afirmă el într-un mesaj transmis în limba română.

„Rugămintea mea: faceţi-vă acum programarea pentru vaccinarea împotriva coronavirusului. Fiecare vaccin contează!”, a declarat Wolfgang Mückstein într-un mesaj transmis în română şi postat pe YouTube.

Ministrul austriac al Sănătăţii a difuzat mesaje similare pe YouTube în alte trei limbi: sârbo-croată, turcă şi germană.

„În prezent, se fac în jur de 40.000 de vaccinări pe zi. În luna iunie, în medie, până la 100.000 de persoane au fost vaccinate zilnic împotriva coronavirusului. Mă adresez acum în mod special persoanelor care au emigrat, chemându-le să se vaccineze. Este deosebit de important să ajungem la cât mai multe persoane şi să le convingem că vaccinarea protejează împotriva coronavirusului. Doar împreună vom reuşi să ieşim din pandemie spre normalitate. Vă rugăm să profitaţi de numeroasele opţiuni de vaccinare şi să vă protejaţi pe dvs. şi pe cei din jur de boli grave şi de consecinţe ulterioare, cum ar fi long-COVID. Până la data de 6 august 2021, în Austria au fost efectuate 9.883.444 de vaccinări. Cel puţin 59,69 % din populaţia totală este parţial imunizată şi 53,26 % complet imunizată”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de Wolfgang Mückstein.

Cu peste 120.000 de membri, românii reprezintă a doua cea mai mare comunitate de imigranţi din Austria, după germani.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite