Miliardar francez, arestat preventiv pentru mită electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul francez Serge Dassault este un prosper om de afaceri, averea sa fiind estimată la aproximativ 13 miliarde de euro. FOTO: Le Populaire
Senatorul francez Serge Dassault este un prosper om de afaceri, averea sa fiind estimată la aproximativ 13 miliarde de euro. FOTO: Le Populaire

Senatorul francez Serge Dassault, politician a cărui avere este estimată la aproximativ 13 miliarde de euro, a fost arestat preventiv miercuri pentru a fi audiat într-un dosar care vizează mita electorală oferită pentru obţinerea de voturi de la cetăţenii dintr-o suburbie a Parisului.

Dassault, membru al Uniunii pentru o Mişcare Populară, a fost adus la Poliţia franceză pentru a fi chestionat în ceea ce priveşte acţiunile şi activităţile sale din perioada 1995-2009, în toţi aceşti ani actualul senator având funcţia de primar al Corbeil-Essonnes.

Senatorul francez a fost audiat întreaga zi de miercuri în sediul Oficiului Central Anticorupţie şi Infracţiuni Financiare şi Fiscale din Nanterre, în apropiere de Paris.

Imunitatea parlamentară a senatorului francez, în vârstă de 88 de ani, a fost ridicată pe 12 februarie, în urma cererii sale, potrivit cotidianului francez „Le Monde”. Cererea adresată de Dassault legislativului francez a fost făcută pentru a se putea apăra, dar mai ales pentru a dovedi că nu a este vinovat de cumpărare de voturi.

Senatorul UMP este poziţionat pe locul al patrulea în ceea ce priveşte clasamentul celor mai bogaţi francezi, averea sa fiind estimată la aproximativ 13 miliarde de euro.

Una din persoanele apropiate de Dassault, Jean-Pierre Bechter, actualul primar al Corbeil-Essonne, a fost, de asemenea, interogat de Poliţia franceză, fiindu-i aduse aceleaşi acuzaţii.

Lista completă a celor anchetaţi în acest dosar este completată de Cristela de Oliveira şi Younes Bounoura, de Oliveira fiind suspectată că a permis alocarea locuinţelor sociale celor care acceptau să-i voteze pe Dassault sau pe Bechter.

Activitatea politică a lui Serge Dassault a început în 1974, an în care a aderat la Centrul Naţional al Independenţilor şi Fermierilor, pentru ca ulterior să se apropie de formaţiunea politică a lui Jacques Chirac.   

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite