Marine Le Pen a acuzat UE de „brutalitate ideologică” la întâlnirea sa cu Viktor Orban: „Uniunea îşi joacă ultima carte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: AFP
FOTO: AFP

Lidera de extrema dreaptă din Franţa, Marine Le Pen, a criticat dur „brutalitatea ideologică” a Uniunii Europene, într-un gest de susţinere a premierului ultraconservator ungar Viktor Orban, cu care s-a întâlnit marţi, la Budapesta. Le Pen a denunţat „invazia de migranţi” pe care blocul comunitar „vrea să o organizeze” dar şi „ameninţările de o rară violenţă”.

„Ungaria anului 2021, sub conducerea dumneavoastră, este din nou în avangarda luptei pentru libertatea popoarelor”, a declarat Marine Le Pen, candidată la preşedinţia Franţei în alegerile de anul viitor, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul ungar, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Salutând „curajul” şi „determinarea” premierului ungar, Marine Le Pen şi-a luat „angajamentul”, în cazul în care va fi aleasă şef de stat anul viitor, „să-i ofere sprijinul Franţei şi al poporului său pentru a reorienta o Uniune Europeană a cărei brutalitate ideologică ameninţă însăşi ideea de suveranitate”.

Marine Le Pen a refuzat să critice recenta lege ungară anti-LGBT+, aflată în centrul unei dispute juridice dintre Budapesta şi Bruxelles: „Aşa cum sunt fundamental ataşată ideii de suveranitate a fiecărei naţiuni, nu mi-ar trece prin cap să vin să dau o lecţie poporului ungar”, a afirmat ea.

Candidata Adunării Naţionale (RN, fostul Front Naţional) a criticat o „putere centralizată bruxelleză, îmbătată de propria ei existenţă, de puterea, de atotputernicia ei”, denunţând o „voinţă de aservire” a Uniunii Europene şi a respins, totodată, orice principiu al primatului dreptului european.

„Acest principiu nu a putut fi impus decât prin manevre”, iar instanţele poloneze „sunt pe deplin justificate să-şi afirme dreptul de a stabili şi de a face să fie respectate regulile fondatoare ale pactului lor naţional, pactului lor social şi chiar pactului lor privind societatea”, a spus Marine Le Pen.

Potrivit acesteia, „ameninţările cu sancţiuni şi excluderea a fortiori, care sunt de o rară violenţă faţă de Ungaria sau Polonia, sunt o dovadă a mizei dezbaterii care se deschide”, căci „Uniunea Europeană ştie bine că îşi joacă ultima carte”.

Reiterându-şi angajamentul „să reformeze Constituţia franceză pe calea unui referendum pentru a consfinţi principiul superiorităţii sale, Marine Le Pen a subliniat că aceasta va cuprinde de asemenea „reglementarea completă a problemei imigraţiei, acest flagel de care naţiunile noastre trebuie să se apere în mod imperativ”.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite