Marea Britanie: Un soldat al Reginei distruge mitul seriozităţii în paşi de dans

0
0

Gardienii care stau de strajă la Palatul Buckingham sunt întruparea disciplinei şi seriozităţii. De-a lungul deceniilor, nenumăraţi turişti i-au urmărit cum mărşăluiesc sobru între două puncte, aparent fără sens. Sunt absurzi, glorioşi, inexpresivi, impasibili. Sunt chiar simbolul regalităţii britanice. Şi totuşi, nesupunerea a lovit chiar şi aceste simboluri ale imobilităţii: unul dintre ei a fost surprins dansând.

La sfârşitul lunii august, pe YouTube a fost postat un filmuleţ în care un soldat din garda palatului Buckingham apare dansând. În timpul celor 3 minute şi 23 de secunde ale clipului, se poate vedea cum gardianul face chiar şi piruete, notează „The New York Times“.

Gardienii palatului regal sunt atât de formali şi de inexpresivi încât simplul fapt că acest gardian se apleacă să inspecteze o pietricică este şocant. Însă momentul cel mai savuros este când îşi întinde piciorul şi stă aşa timp de patru secunde. Cu cât priveşti mai mult acest clip, cu atât mai încântător este. Mai există şi alte pauze, şi alte schimbări de ritm în mişcările sale de dans. 

Un purtător de cuvânt al Armatei Britanice, care supraveghează gardienii, a confirmat că filmul este autentic, dar a descurajat speculaţiile din presa britanică potrivit cărora „glumeţul“, care nu a fost identificat, va fi trimis într-o închisoare militară. „Nu s-a luat nicio decizie cu privire la vreo măsură disciplinară, dar mai mult ca sigur nu va ajunge la închisoare. Mai degrabă va fi amendat sau va pierde anumite privilegii. Sau amândouă“, a declarat purtătorul de cuvânt.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite